WA-WA Fiets-aanhanger

Ir. Watteyne in Notre Dame au Bois ontwikkelt een rubber-veersysteem, SILENT-BLOCK, Torsie-vering in Vol-Rubber en vraagt daaral voor de  Tweede Wereldoorlog, patent op aan. Deze vering is te gebruiken voor  kleine aanhangers en vouwwagens. In de oorlog gebruikte Watteyne het  systeem voor een fiets-aanhangertje dat verkocht werd onder de naam "WA-WA". In dat fietskarretje kan ook een kind zitten èn er is een geheime  bergplaats aangebracht. Men gaat er van uit dat zo'n karretje met een  kind erin een prima dekmantel is voor smokkel en daarvoor wordt de  "WA-WA" dan ook veelvuldig gebruikt.
 

In 2010 wordt zo'n fietskar gevonden op de zolder bij een  fietsenmaker, het is gemaakt met een wiel in de patent rubber  veersysteem, in het Chassis geslagen letters:
"WA-WA N-D AU BOIS" en op de canvas bekleding op achterkant in rode kleur de letters:
"WA-WA" en een rood logo van een kangeroe.
Lengte: 100 cm - Breedte: 40 cm - Hoogte: 65 cm - Band: ENGLEBERT 12 ½ X 2 ¼

De eerste foto is gemaakt in de oorlogsperiode '40-'45.
De volgende 4 foto's zijn van het WA-WA fietskaretje zoals Dimitri  Vos het heeft opgeknapt in 2010, met de materialen van de  oorlogsperiode, 100 procent het zelfde, wel beetje zoekwerk maar zoeken loont. De rest zijn de foto's van zoals het fietskarretje gevonden.

 

logo_transparant
headerbocc_transp
Zoeken
Page Franais
English page
Deutsche Seite
FB BOCC niet leden
FB BOCC leden

enkel
BOCC leden

 niet leden