Home  
Andere Kampeermiddelen Aparte Combinaties Uit een Oude Doos Postkaarten Foto's ECCR  
Restauraties  
Caravans Info
A-B-R Adria Airstream Apache Avondale Baillou BIOD Bourgeois Brüderchen Caravelair Casita Chateau Cheltenham Chollet Confort Constructam Constructam New Gen Constructam Concept Coussement Digue Eccles Eicker Eriba Esterel Falter Fendt Fisher Fleurette Foorwagen Van Geesd Goliath Graziella Heinink Hirondelle IT Jarino Kema KIP Maillet Metabil MKP Mostard Munsterland Notin Otten PAF Predom QEK Rieffe CAR De Reu De Roeck Rosart Safari Servaye Souveraine SMV Sprite Suleica Tabbert Tembo La Tortue Vancar VFW Volkswagen WA-WA Wesley Westfalia Wilk WIMA Zelfbouw  

Brüderchen - [ Scholz ]

Fabrikant uit Noorwegen. Daar "Lillebror" geheten. Meer Info onderaan pagina.
Fa. Wideroe's Flyveselskap A/S Fornebu Oslo
Ingevoerd in Duitsland en onder andere naam verkocht door Scholz.


Brüderchen - 1960
 
Andreas Hohmeier (D)


Brüderchen - 1960
 
Andreas Hohmeier (D)


Logo Brüderchen
 

I N F O R M A T I E

Een Brüderchen van Scholz is een Vouw- of een Klapcaravan waarbij de wanden van hout zijn en het dak van tentdoek is. Gemaakt werden deze "Vouwdozen" in de 60er jaren door de Firma Wideroe's Flyveselskap A/S Fornebu Oslo Norwegen.

Geïmporteerd werden ze door de verdwenen Firma Kurt Scholz uit Keulen. Met een eigengewicht van maar 240 kg en een lengte van 280cm. is het Brüderchen ook met een kleine auto, al vanaf 500cc. te trekken.

Opgebouwd wordt hij een reus, tot een stahoogte van 185 cm., een lengte van 205 cm. en een breedte van 255 cm. Hij bied veel bewegingsvrijheid. De opbouwtijd met twee personen maar 15 Minuten.

De toenmalige prijs bedroeg een ronde: 3500 Duitse Marken

Meer informatie: WWW:
Caravan-Museum Scholz Brüderchen
en
www.scholz-bruederchen.de
en
www.forumprofi4.de/forum4465/