19-Quarreux

19-Quarreux

Kaart nr.   19: Quarreux - Camping "Au moulin du Diable"
  
Deze camping bestaat nog altijd en is gelegen in Quarreux een deelgemeente van Aywaille provincie Luik. Vlakbij liggen de "Fonds de Quarreux", dit zijn enorme rotsblokken in de Amblève. Volgens de legende zou de molenaar van de fonds de Quarreux, Hubert Chefneux genaamd, een mooie windmolen beloofd zijn, als deze zijn ziel aan de duivel zou geven...
Maar de echtgenote van de molenaar die bezorgd was om de ziel van haar man, verstopte zich in de molen met een medaille van Notre-Dame van Dieupart in haar handen. De molenwieken wilden opeens niet meer draaien. Gek van woede, maakte Satan toen de molen kapot.
De enorme blokken steen vielen één voor één vanaf de berg in het water van de Amblève en tot op heden liggen ze er onbewogen. De enorme rotsblokken zijn hier echter gevormd door het schurende effect van het Amblèvewater op gesteente van een verschillende hardheid.
De overgebleven blokken bestaan uit het keiharde kwartsiet.
  
Rechts langs de oever van de rivier zien we twee WA-WA's staan verscholen tussen de tenten... In de  caravan die er voor staat meen ik een KEMA te herkennen.

 

logo_transparant
headerbocc_transp
Zoeken
Page Français
English page
Deutsche Seite
FB BOCC niet leden
FB BOCC leden

enkel
BOCC leden

 niet leden